PRAKTIJK VOOR VERLIESVERWERKING

 

Wilma Luyke
Doetinchem

Counselling - Coaching
Hooggevoeligheid
Verlies en rouw
Bewustwording
Healing

PRAKTIJK VOOR VERLIESVERWERKING

Wilma Luyke

Doetinchem

Ervaringen deelnemers individuele begeleiding

 

Evaluatie Ella Noteboom-Van Zeventer

Mijn vraag aan Wilma was hoe ik met mijn hooggevoeligheid kon omgaan. Natuurlijk heeft ze me in de goede richting geholpen en natuurlijk heeft ze mij goed geadviseerd. ik voelde zelfs een verwantschap met haar, een diepe verbondenheid.

Toen werd er kanker bij mij geconstateerd… Het zag er niet rooskleurig uit voor mij…

Maar Wilma was er iedere dag voor mij. IEDERE dag! Iedere dag stuurde Wilma mij een ondersteunende prayer die ze had gependeld uit een I AM boek wat we samen gebruikten en die dag dan beiden uitspraken. Zelfs tijdens haar vakanties nam ze daarvoor de moeite.

Na een jaar ziekenhuisbezoek en operatie en met veel steun van geliefden ben ik er nog steeds! Ik heb mezelf genezen verklaard!

Maar wie kan er nou zeggen dat een ‘praktiker’ er elke dag voor me was…, me kracht gaf en liefde stuurde. Dat is Wilma ook! Niet een bezoekje aan de Praktijk alleen… Je ‘bezoekt’ haar hart!!!

Dank je wel, mooi mens!

In mijn hart en vanuit mijn hart!

Ella Noteboom-Van Zeventer

——————————————————————————————————————————–

Voordat ik bij Wilma kwam had ik het gevoel dat het leven over mijn grens ging door het verlies van mijn beide ouders en het kwetsbare leven van mijn pas geboren kindje.

Hoe moest ik omgaan met het verlies van beide ouders was mijn vraag aan Wilma.

Na twee sessies kan ik opgelucht zeggen dat het mij rust heeft gegeven in mijn gevoel. Iets wat ik totaal niet verwacht had was gebeurd. Ik vind het nu goed dat het is zoals het is en hoe het nu gaat.

Ik heb handvaten gekregen hoe ik met niet –makkelijke situaties om kan gaan. Dit inzicht helpt mij enorm om niet over mijn grens te laten gaan. Ik heb daardoor meer vertrouwen in mijzelf gekregen door de gecreëerde ruimte om te mogen ZIJN.

J.M.


 

Ik kwam voor rouwbegeleiding bij jou via de praktijkondersteuner van mijn huisarts. In mijn leven had ik vanaf mijn jeugd veel verlies ervaren in zeer korte tijd. De laatste jaren werd ik mij bewust van mijn eigen eindigheid en dat maakte mij angstig. Na drie sessies bij jou was mijn nachtrust al beter doordat ik minder ging piekeren. De familieopstelling die ik bij jou deed gaf mij zicht op mijn familiesituatie en inzicht in mijn rol binnen het gezin. Dit gaf mij rust. Een tweede opstelling kan mij misschien een antwoord geven op een andere vraag die mij nog bezighoudt.

W.K.

————————————————————————————————————-

Ik kwam bij Wilma omdat ik niet wist hoe ik met rouw en hooggevoeligheid om moest gaan.

Wilma, je straalt rust uit wat mij helpt om te relativeren. Ik heb door de gesprekken met jou geleerd dat ik ook positieve energie heb en dat heeft mij geholpen. Ook heb ik geleerd om mijn focus te verleggen. Ik ben niet meer zo bezig om dingen te willen veranderen.      Het afsluiten met een kaarttrekking vond ik altijd fijn. In het begin geloofde ik er niet in, maar dat veranderde na de eerste afspraak. Mijn omgeving zegt dat ik rustiger geworden ben.

L.K.

————————————————————————————————————-

Ik had moeite om iemand te vinden. Via anderen kwam ik bij jou. Wilma, bij jou kwam ik in een warm bad. Jij zegt niet wat ik moet doen. Het is een beetje spiritueel, niet zweverig. Het voelt voor mij heel goed. De kaarten die ik trek als afsluiting van de sessie, bevestigen wat we besproken hebben. Daar kan ik iets mee. Het geeft mij troost. Bedankt!

A.W.

—————————————————————————————————————-

Mijn dierbare man heb ik verloren na een ziekbed. Ik zocht begeleiding omdat ik vastliep door het verdriet en gemis. De website van Wilma sprak mij aan. Verbazingwekkend al na de eerste afspraak ging ik lichter weg. Wilma vertaalde voor mij wat ze voelde en zag. Ze kon de juiste woorden geven aan mijn gevoel. Het was emotioneel om te beseffen en te voelen dat er wel contact met mijn overleden man is. Door de sessies bij Wilma voel ik me sterker en handel ik meer vanuit mijn gevoel.

M.E.

—————————————————————————————————————–

Wilma heeft mij gecoacht om het verlies van mijn vader een plek te kunnen geven. Zijn dood heeft diepe sporen nagelaten in ons gezin. Ieder van ons heeft daar op eigen wijze vorm aan gegeven, die het delen in de weg staat. Ik heb het verdriet en de pijn nooit echt kunnen verwerken, waardoor een negatieve onderstroom in mijn leven voortdurend aanwezig was. Het bracht een onstabiliteit in mij teweeg. Deze constante spanning vroeg veel energie, die ik met alcohol kon verdoven.

De coaching van Wilma heeft me inzicht gegeven in het omgaan met deze pijn, woede en verlangen. Wilma’s persoonlijke & toegewijde aandacht en haar brede expertise als coach hebben me bekrachtigd en een andere focus gegeven, die mij in staat stelt om vanuit acceptatie en vergeving me te richten op wie ik lief heb.

H.

——————————————————————————————————————

Wilma, ik heb je ontmoet toen jij als standhouder met informatie voor je praktijk op een fair stond. Het woord “hooggevoelig” viel mij op en ik ging met jou in gesprek over mijn dochter die met ons mee was die dag. Onze dochter heeft een beperking. Wilma, je keek onze dochter aan en zag dat daar van alles mee was zonder haar gesproken te hebben. Je nam de hand van mijn dochter en vertelde wat je voelde. We raakten verder aan de praat en je raakte iets in mij, wat ik al die tijd gewoon in mijn ziel en lichaam had bewaard. Mijn dochter is mijn achillespees en jij had die achillespees van mij gevonden en aangeraakt.

Wilma, je raakte mij omdat jij al snel aanvoelde en kon verwoorden hoe de relatie is tussen mijn dochter en mij.

Het was fijn dat je al snel bij ons thuis kon komen. Wij hadden een verhelderend gesprek en ik kreeg tips hoe ik met mijn dochter om kan gaan. Ook weet ik dat ik niet hoef te twijfelen aan mijzelf en meer op mijn gevoel/intuïtie af kan gaan.

Jij luistert en ik voel me door jou gehoord. Je komt bij mij over als een geschenk uit de hemel. Je hebt mijn ziel waar al de bagage in verborgen is even aangeraakt en dat vond ik heel prettig. Je hebt mij ook nog ondersteunende artikelen toegestuurd en als het bij me past dan zal ik het zeker toepassen. De raad die je mij gaf wat betreft de benadering naar mijn dochter wil ik handhaven en ik heb daar ook een beter gevoel bij. Het heeft mij steun gegeven.

Ik ben heel blij dat ik je heb mogen ontmoeten. Bedankt en heel veel groeten.

E.K.

—————————————————————————————————————–

Nadat mijn vrouw, waar ik 32 jaar mee samen ben geweest, na een ziekte van 5 jaar op 52-jarige leeftijd was overleden, stortte mijn wereld in. Mijn grote liefde was er niet meer. De vrouw waar ik zoveel van hield. Drie maanden later vertrekt mijn 18-jarige dochter uit huis om bij de ouders van haar vriendje te gaan wonen, een paar straten verder. Ik zag haar nauwelijks meer.

Ik zakte af naar een randje waar je eigenlijk niet overheen wil. Ze was namelijk ook haar vader kwijt geraakt vond ze. Wat ik ook probeerde, ik kon het gat van mijn dochter door het verlies van haar moeder niet vullen. Mijn dochter heeft 2 jaar bij de ouders van haar vriendje gewoond. Ik had het gevoel dat ik heel veel kwijt was. Mijn vrouw en ook mijn dochter. Vele gesprekken gehad bij een maatschappelijk werker van de huisartsenpraktijk om te kijken hoe ik het contact met mijn dochter stapje voor stapje zou kunnen verbeteren. Toch miste ik iets in deze gesprekken. Ze waren kundig, maar voor mijn gevoel met te weinig diepgang en inzicht.

Toen kwam ik Wilma tegen. Ik had gelijk een goed gevoel bij Wilma. Kundig, diepgang en inzicht. Er was een klik.

Er kwam steeds meer inzicht in de gaten / leegte die er nu waren bij mij. En die ik ook zelf moest gaan onderzoeken / invullen en het niet steeds buiten mijzelf blijven zoeken. Wilma gaf mij het inzicht en de moed om het verdriet zelf aan te gaan. Langzaamaan werd de relatie met mijn dochter steeds beter, al ging dat wel met vallen en opstaan. Ondertussen werd ik ook weer verliefd en heb ik het geluk weer gevonden.

Wilma heeft een plaatsje in mijn hart. Iemand die mij echt geholpen heeft mijn weg te vinden op eigen kracht en ik ben dankbaar dat ik daardoor mijn levensenergie en geluk weer heb teruggevonden.

F.H.

————————————————————————————————————————-

Na een reeks ingrijpende gebeurtenissen in een korte tijd voelde ik dat ik het leven zonder gerichte hulp niet goed meer op de rails kreeg. Al surfende op Internet belandde ik op de website van Wilma. Ik was aangenaam verrast dat zij exact de zaken aanraakte die mij bezighielden. Mijn hooggevoeligheid die mij steeds weer “in de weg zit”, mijn indirecte Indische achtergrond en de – tot dan toe – voor mij ongrijpbare spirituele overgang van 3D naar 5D. (Van het Vissentijdperk 3D machtsontwikkeling, ego en hebzucht naar het Aquariustijdperk 5D liefde, eenheid en lichtontwikkeling. 3D is ego-bewustzijn, gehecht zijn aan het slachtofferschap, tevens de identificatie met macht en materialisme).

De boekentheorie aangaande het verwerken van verlies snapte ik haarfijn, maar de praktijk was zo weerbarstig, ik kon deze niet op mezelf toepassen. Al na het eerste gesprek met Wilma vielen er tot mijn verrassing en vreugde een aantal kwartjes. De muntjes vielen met een grote plof en zetten een proces in werking. In de volgende consulten bouwde ik mijn nieuwe zelf met hulp van Wilma steeds meer op en de pijn en het verdriet werden minder. De schokkende dingen uit het verleden werden vager en kregen steeds minder grip op mijn denken.

In het dagelijks leven merk ik dat ik me beter kan afschermen tegen invloeden van buitenaf. Als hooggevoelige kreeg ik een bombardement aan prikkels binnen die ik niet kon verwerken en die me energetisch zwaar belastten. Van Wilma leerde ik om me niet met iedereen te verbinden, zo geef ik de energie die ik voor mezelf nodig heb niet ongewild automatisch weg.

De grote winst van de schokken uit het verleden is dat ze me bewuster en steviger maken. Ik word een ander mens, een mens die blij is met zichzelf en het leven.

Langzaam ga ik over naar de vijfde dimensie, maar ik hoef dat niet alleen te doen. Wilma begeleidt me hierbij.

Dank je wel Wilma!

Alexandra

__________________________________________________________________________

Ik heb Wilma ontmoet op een spirituele beurs waar ik een kennismakingsconsult bij haar deed. Mijn wens was om mijn verleden te kunnen vergeten en door te gaan met rust in mijn leven.
Door de gesprekken die ik gedurende een jaar regelmatig met Wilma had bij mij thuis en door de opdrachten die ze mij gaf heb ik geleerd anders naar mijn verleden te kijken en mijn grens te kennen.
Ik voel me een stuk zekerder en durf nu ook activiteiten te ondernemen waar ik eerder als een berg tegenop zag en daardoor niets ondernam. Het mooie van dit vind ik dat ik ook voel dat de activiteiten mij energie geven.
Zelfs mijn kinderen zeggen dat ik in mijn voordeel veranderd ben.
Ik heb geleerd over mijn onzekerheid en angst heen te stappen en ben zelfs trots op mijzelf dat ik nu zo geworden ben.
Wilma heeft mij geleerd om voor mijzelf op te komen. Iets waar ik heel onzeker in was. Ik kan nu beter met mijn energie omgaan en het ook beter bewaren voor mijzelf. Ik heb ook ingezien dat ik minder streng voor mijzelf mag zijn en heb ontdekt dat ik meer kan dan
ik ooit gedurfd had. Dit geeft mij zo’n blij gevoel waar ik ook weer energie van krijg.
Wilma ik ben heel dankbaar dat je regelmatig bij mij wilde komen omdat het voor mij niet makkelijk was om naar jou toe te gaan.
Bedankt voor je begeleiding.
J.W.


Een bijzondere ervaring.

Ik heb Wilma leren kennen bij een sportevenement. Drie jaar geleden heb ik mijn vrouw verloren en daarover raakten wij aan de praat. Wat mij erg aansprak was, dat Wilma niet sprak over verwerking (een proces dat een begin en een eind heeft), maar over het integreren van verlies.
Nu ben ik zelf, hoewel ik sterk geloof en ervaren heb, dat er meer is tussen hemel en aarde, niet iemand die “duikt in het spirituele”. En vanuit de zeventiger jaren, die ik bewust en met volle teugen
heb meegemaakt, heb ik ook allergieen overgehouden. Maar met Wilma merkte ik een klik: iemand die te vertrouwen is en eerlijk en ook met nuchterheid praat over spirituele zaken.
De directe aanleiding om een consult, liever een gesprek, met Wilma aan te gaan was een nachtmerrie. Ik zag een spookgestalte, dat ik niet eerder gezien had en dat mij letterlijk bang maakte, compleet met ijskoude rillingen.
Zoiets houdt je bezig en je bent voor je zelf op zoek naar antwoorden. En dan zoek je iemand, die integer en eerlijk is en die je kunt vertrouwen. Voor mij was Wilma dat.
Haar ontvangst is warm en hartelijk, haar “praktijkruimte” is rustig met persoonlijke tinten, zoals een foto van haar vader, maar verder geen zweverigheden, zoals wierook en lange gewaden (denk aan de jaren 70 allergieen): ik voelde mij op mijn gemak.
Wilma luistert aandachtig en stelt vragen. Naar aanleiding van een foto of tekening legt ze contacten met “boven”. Heel rustig en zonder hocus pocus. Ze vertelt wat ze ziet. Meer niet. En ze vraagt of je het herkent. Aan jou dus de interpretatie en het mogelijke antwoord.
En juist daardoor vond ik het ECHT. Geen kant-en-klare oplossingen en geen show à la Char.

Op de verschijning van het spook heb ik ook een antwoord gekregen.


“Ik kan U vertellen dat ik in zak en as zat voordat ik bij Wilma aanklopte.

Mijn vrouw is plotseling overleden aan een hersenbloeding. Ik dacht dat ik het wel aankon, maar dat bleek dus niet zo en ik heb hulp gezocht.
Ik kwam al gauw bij Wilma terecht toen ik zat te googelen. Ik ben enorm door haar geholpen. Ze heeft me door een heel zware tijd geholpen. Ik ging eens naar haar toe op een moment dat ik het niet meer zag zitten. Door de ondersteuning van Wilma ben ik weer met een blij gezicht vertrokken.
Ik kan natuurlijk niet mijn hele verhaal vertellen, maar de rouwbegeleiding van Wilma heeft mij er doorheen gesleurd. Ik ben uit day diepe dal. Ik heb alles met Wilma kunnen delen. Ik mag me gelukkig prijzen dat me dat is overkomen. Eerlijk gezegd het gebeurt me nu nog steeds dat ik haar voel en bij me heb. Ik hoop dat alle mensen die begeleiding zoeken er net zo uitkomen als ik.
Wilma was op dat moment de enige die ik mijn hele verhaal toevertrouwde. Niet voor niets. Ik kan haar een ieder aanbevelen die ook begeleideing zoekt. Ik heb er 100% baat bij gehad en zou het zo weer over doen als dat nodig was.

Chapeau Wilma, zonder jou had ik het echt niet geweten. 1000 maal dank!

Groetjes H.R. en een dikke knuffel”


“Na twee maanden ziekbed en de daaropvolgende dood van mijn vrouw stortte mijn wereld in, letterlijk en figuurlijk.
Er wordt natuurlijk wel door verschillende mensen gevraagd of ik hulp nodig heb, maar zeker in het begin denk je dat je het zelf wel aan kunt.
Heel langzaam begint het door te dringen dat je iets moet gaan doen om weer uit het diepe dal te komen waar je in beland bent.
De rouwverwerking bij Wilma heeft me geholpen om weer uit het diepe dal te komen waar ik in beland was. Door het telkens weer te ervaren wat er gebeurd is en het ook leren te benoemen en zeker er over te kunnen praten, leer je het steeds beter een plaats te geven.
Hierin is de begeleiding van Wilma voor mij erg belangrijk geweest. Wilma heeft mij hierin geholpen door mij gerichte vragen te stellen, waar ik ook niet onderuit kon. Op die manier moest ik wel onder ogen zien wat er gebeurd was.
Natuurlijk ben ik er nog niet geheel bovenop, maar het gaat beter. Je vergeet het niet. Je zult het nooit vergeten, maar je leert ermee om te gaan.
Ik kan er alleen maar over zeggen dat ik ontzettend blij ben met de professionele hulp die ik van Wilma heb gekregen.
Mede dank zij de rouwbegeleiding zie ik de toekomst weer een stuk rooskleuriger in.”


“Waarde Wilma,
Niet zomaar een ontmoeting. Wel zocht ik een ontmoeting om mijn heimwee en verdriet enigszins te gaan kanaliseren. Mijn heimwee naar mijn grote Liefde kan ik niet meer in woorden vangen. Elk moment van de dag de pijn voelen van heimwee heeft mij doen besluiten om op zoek te gaan naar een klankbord. Gelukkig heb ik die in jou gevonden. Waardevolle gesprekken – tranen
– opdrachten – glimlachen, gaven mij voldoende ‘handvaten’ om verder te gaan.
Ik realiseer mij goed dat mijn heimwee niet verdwenen is, wel vecht ik met jouw ‘handvaten’ in mijn gedachten, voor leven dat leefbaarder wordt.
Mijn dank naar jou is groot. Daarom wens ik jou en al diegenen die jou dierbaar zijn één gezegende toekomst.”


“Ik ging naar Wilma omdat ik al een tijdje met mezelf in de knoop zat en zelf geen oplossing zag. Na ook nog twee miskramen die ik niet verwerkt had, besloot ik daar verandering in te brengen.
Met Wilma kon ik over mijn problemen praten. Zij heeft mij anders leren kijken naar mijn situatie, zodat ik er nu beter mee om kan gaan. De huiswerkopdrachten hebben mij goed geholpen.
Ik heb nu meer zelfvertrouwen en dat is me veel waard, ook omdat het voor de rest van mijn leven is.
Bedankt voor de goede begeleiding.”


Ïk heb Wilma leren kennen als een integere liefdevolle mee- en invoelende professionele gesprekstherapeut. Een klein jaar ben ik door Wilma begeleid in mijn rouwproces nadat mijn volwassen dochter was overleden. Zij heeft mij geholpen me bewust te worden van mijn veranderingsproces in het leven als moeder van een dochter hier niet meer op deze aarde.
Alle ‘stormen’ van verdriet, pijn, machteloosheid, angst, boosheid en ook schuldgevoelens kon ik met haar doorleven.
Aan de hand van (schrijf) opdrachten heb ik inzicht gekregen in alles wat me bezighield en mezelf vrijer en lichter kunnen maken.
Ik ben, zoals Wilma een laatste keer opmerkte, ‘stormvaster’ geworden in mijn leven van nu. Ook de liefde in mezelf heeft zich meer kunnen openbaren.
Ik bedank haar zeer voor haar warme aandacht in erkenning en vooral haar liefdevolle benadering en ‘reisgenoot’ zijn.”


“De gesprekken die ik met jou gevoerd heb, heb ik als zeer prettig ervaren. Naast het verwerken van het verlies van mijn vader kwam al gauw aan het licht dat er zich in mijn relatie ook grote problemen voordeden (…………..).
Langs deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor de nuttige tips en het gewillige oor dat je me geboden hebt. Alle gesprekken met jou hebben me een beter inzicht gegeven in mijn eigen ik en de manier waarop ik met verlies en tegenslagen om moet gaan.

Dank je wel!”


“Waarom ging ik naar Wilma? Ik achtte het van groot belang om het verlies van mijn geliefde op een goede manier te verwerken. Omdat ik dit nooit eerder had meegemaakt (het verlies van mijn echtgenote), was ik onzeker of ik wel op de goede wijze zou omgaan met de rouwverwerking en mijn leven.
Ook ging ik naar Wilma Luyke als professionele begeleider, omdat ik soms niet alles tegen mijn kinderen of familie uit kan spreken. Zij staan te dicht bij me en hebben hun eigen verdriet en verwerking. Ik wil hen niet te veel belasten.

Ik had de mogelijkheid bij Wilma om me uit te spreken en mijn gevoel te tonen en om uit te huilen. Ik was erg van streek en onzeker.
Ik leerde bij haar dat ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tijd moet rouwen. Ik hoefde me niet te haasten.
Stapje voor stapje kwam ik weer verder in de verwerking en kon dat bespreken. Wilma gaf bepaalde boekentips, die heb ik goed gelezen en daarover met haar gesproken.
De gehele verwerking kost tijd. De tijd heelt niet alle wonden. Je moet actief op een goede manier met de tijd omgaan om tot verwerking te komen. Dus niet de zaak wegstoppen.
Wilma had voor mij de mogelijkheid om mijn gevoel niet weg te stoppen. Dat kwam ook door de manier waarop zij werkt, door haar ervaring en hoe zij in het leven staat.

Voor mij is het ook troostrijk hoe Wilma denkt over leven en dood.


“Ik kwam bij Wilma na de dood van mijn ouders. Als enig kind had ik het gevoel dat ik nu echt alleen stond. Mijn omgeving wilde ik niet belasten met mijn problemen en ik ging dus door met werken en was aan het overleven.
Doordat ik me snel op mijn gemak voelde bij Wilma kon ik alles vertellen wat ik wilde zonder me bezwaard te voelen. Dat luchtte enorm op.
Ik zag als een berg tegen de huiswerkopdrachten op, maar het is achteraf heel goed geweest. Het was een stap in de goede richting van het verwerken.
Als ik niet bij Wilma was gekomen dan was ik afgedwaald. Ik was behoorlijk de weg kwijt. Ik ben veranderd en heb nu weer energie.


Evaluatie Quincy
Wilma, in een knusse praktijkruimte heette je me welkom. Een fijne plek is belangrijk voor mij en door jouw warmte, openheid en steun kon ik me makkelijker openen dan anders. Het contact met jou voelde vanaf het begin vertrouwt. Je was een luisterend oor en oordeelde niet.
De gesprekken waren vaak heftig voor mij. Mijn gevoelige snaar wist je gauw te raken. Iets wat ik trouwens als zeer positief ervaren heb. Door de gesprekken met jou kwam ik erachter dat ik nog heel veel onverwerkt verdriet in mij meedroeg.
Je gaf me mooie teksten mee waar ik iets aan heb en die me bij zullen blijven.
Jij voelde in wat ik van binnen ervoer. Iets wat ik nog niet eerder meegemaakt had. Iemand die het begreep. Dit maakte het minder zwaar. Ik voelde me niet meer zo alleen.
Je gaf me een tekenopdracht waar ik veel mee kon omdat ik creatief aangelegd ben en het praten me minder makkelijk af gaat. Jouw beleving van mijn gemaakte afbeeldingen maakten mijn levenservaringen nog tastbaarder en bespreekbaar voor mij.
De oefeningen die je me gaf doe ik nog regelmatig.
Alles heeft zijn tijd nodig om een plekje te geven. Jij hebt me daarbij geholpen en daar ben ik je dankbaar voor! Ik wens je al het goeds. Dat veel mensen de weg naar jou zullen vinden, de weg naar zichzelf!
Q.K (quincyknippers.blogspot.com)


“Toen mijn moeder 2 jaar geleden overleed zat ik in een enorm zwart gat maar dacht dat ik alles wel alleen aan kon en alles alleen kon verwerken.
Maar na een tijd dat zo te hebben gedaan en merkte dat ik steeds meer verdriet kreeg, heb ik toch geluisterd naar mijn familie om hulp te zoeken. Want hoe Wilma het altijd zo mooi zegt… ‘Je hoeft het niet alleen te doen.’ En kwam via mijn werk in contact met Wilma en wilde alleen met haar praten.. niemand anders straalde uit wat Wilma wel doet. Wilma is een zeer lieve en meelevende vrouw. Ze heeft me heel goed geholpen, door middel van praten en contact te maken met mijn moeder. Ik vond het zo bijzonder! Door haar ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken en sta ik een stuk beter in het leven. En ik had dit met niemand anders liever willen delen dan met Wilma. Ze geeft je rust en luistert echt naar je.. naar mijn zwakke punten en wat ik nodig had.

Ik ben Wilma enorm dankbaar en door haar weet ik, dat mijn moeder altijd bij me is en ik dus niet alleen ben…..”

MtK


Mijn man overleed na een kort ziekbed van vier maanden. Op dat moment zat ik in de ziektewet en voelde mij in de steek gelaten door mijn werkgever. Ik wilde graag hulp gaan zoeken bij het verwerken van het verlies van mijn man. Ik las de advertentie van Wilma in een regio krantje en heb haar een mailtje gestuurde en een afspraak gemaakt. Ze belde mij op en vroeg wat ze voor mij kon doen. Het voelde gelijk goed. Toen ik haar zag klikte het meteen. Ik heb heel veel gepraat en gehuild. Bij haar voelde ik mij goed.
Wilma vertelde mij hoe ik met mijn verdriet en verlies en ook hoe ik met mijn werkgever om kan gaan.
Ik maakte mij ook zorgen om mijn kinderen. We hebben samen met Wilma een spel gedaan en gepraat. Daar zijn ook heel veel mooie dingen uit gekomen.
ik ben nu veel rustiger geworden en ik voel dat ik de kracht van mijn man bij me heb en dat vind ik heel fijn.
Wilma bedankt dat je er voor mij bent geweest. Je bent zo een lieve vrouw.

Lenie en kinderen


Na een roerige tijd met een spannende zwangerschap en het uiteindelijk overlijden van ons zoontje had ik het gevoel dat ik hulp nodig had om verder te kunnen.
Via internet kwam ik op de site van Wilma terecht en besloot haar te ontmoeten op een paranormaal beurs om kijken of het zou klikken. We maakten daar de eerste afspraak.
Bij Wilma heb ik rust en tijd voor mezelf gevonden door middel van gesprekken, creatieve opdrachten en meditatie. De praktijkruimte is zorgvuldig en warm ingericht waardoor ik me meteen welkom en op mijn gemak voelde.
Hoewel ik normaal gesproken nuchter ben ingesteld, lukte het mediteren goed en gaf dit mij een goede ontspanning. Ook het trekken van kaartjes en praten over de mogelijke betekenis ervan gaf me het gevoel de sessies mooi en soms treffend/bevestigend af te sluiten.
Ik heb van jou geleerd tijd en rust voor mezelf te vinden en liever te zijn voor mezelf.
Dank je wel Wilma voor de fijne momenten die ik bij jou heb mogen beleven.

Groetjes, Liselotte


Ik kwam bij jou via een krantenbericht. Ik zat met een aantal diepliggende problemen, voornamelijk het vertrouwen in andere mensen en in mijzelf.
Eindelijk heb ik me door een hulpverlener gehoord gevoeld, niet alleen tijdens de sessies maar ook buiten de sessies dat ik een whats app bericht kon sturen als dingen niet lekker liepen. Je nam mijn problemen serieus. Als ik bij je weg ging had ik weer antwoorden gekregen hoe ik mijzelf verder kon helpen.
Het kaarten trekken na afloop van een sessie vond ik altijd leuk om te doen. Het gaf wat mij betreft de sessie wat meerwaarde vooral omdat nu iemand met mij mee las zodat ik op meerdere manieren deze kaarten kon lezen.
De huiswerkopdrachten vond ik goed te doen en daarin kon ik mijn eigen tempo bepalen. Ik kreeg door de opdrachten o.a. een inzicht in mijzelf en een overzicht van hoe ikzelf naar dingen kijk.
Het gaat nu veel beter met me. ik zit nu op m’n plek en langzaam kan ik mensen vertrouwen en heb een paar erg leuke contacten.
Ik kan dingen wat makkelijker onderscheiden van wat ‘angst’ is en wat mijn gevoel is. Dit gaat elke dag steeds beter. Als ik merk dat ik druk word in mijn hoofd, dan doe ik de meditatie om weer rustiger te worden. Ik merk gewoon dat ik sterker ben geworden. Ook merk ik dat ik al wat controle los kan laten en dingen gewoon kan laten gebeuren. Dus ik heb veel baat gehad bij de gesprekken die we gehad hebben! Bedankt en ik ben trots op mezelf!
D.S.


Mijn man overleed plotseling. Mijn probleem was dat ik niet kon rouwen zoals dat geacht werd. Ik had geen tranen, geen verdriet. Daarvoor heb ik hulp gezocht. Jouw website sprak mij aan over het stuk rouwverwerking en met name de spirituele gedachte er achter.
Ik had een paar sessies nodig om uit te vinden waarom ik zo rouwde op deze manier. Mede door het rouwspel zijn er emoties los gekomen bij mij. Het verdriet mag er nu zijn.
De huiswerkopdracht die je mij gaf heeft mij ook een stuk verder geholpen om met het verlies om te gaan. Het was een heftige opdracht maar achteraf ben ik blij dat we dit gedaan hebben.
In de gesprekken kon je meegaand, maar ook confronterend zijn wanneer ik met mijn probleem kwam. Het nodige is hierdoor los gemaakt, verwerkt, achter gelaten en opgeruimd.
Wilma je bent een lieve vrouw met een groot hart. Jij laat mij in mijn eigen waarde. Je oordeelt niet. Je hebt mij de dingen anders laten zien. Ik kon bij jou huilen, lachen, wat ik maar wilde. Je gaf mij een goed gevoel en bij jou kon en durfde ik mijzelf zijn. Jij vindt niks raar.
Nu kan ik met liefde en een glimlach terugkijken op gebeurtenissen uit het verleden. En het belangrijkste is, ik ben niet meer geblokkeerd. Ik kan huilen.
Ik wens je heel veel succes met je werk. Dikke knuffel en vast tot ziens.
S.D.

 

© Wilma Luyke 2020 | Alfaweb