PRAKTIJK VOOR VERLIESVERWERKING

 

Wilma Luyke
Doetinchem

Counselling - Coaching
Hooggevoeligheid
Verlies en rouw
Bewustwording
Healing

PRAKTIJK VOOR VERLIESVERWERKING

Wilma Luyke

Doetinchem

Verlies en rouw

Verlies is een feit. Verlies is er, je kunt er niet omheen. Naast verlies en daardoor verdriet om een dierbare door de dood, kun je denken aan: echtscheiding, einde van een vriendschap, verlies van gezondheid, rouw om een afgebroken zwangerschap, verlies van een baan, verlies van een zgn. goede jeugd (rouwen om wat niet is geweest), rouw om land van herkomst of een onnoembaar probleem.

Rouwen hoef je niet alleen. Rouw is het totaal van geestelijke en lichamelijke reacties die volgen na een verlies. Door de fysieke afstand kun jij je opgesloten en dubbel eenzaam voelen, zowel letterlijk in je huis als figuurlijk in je lijf. Het gemis van een troostrijke arm of knuffel kan verdriet nog zwaarder maken dan het al is. Gevolg van het niet gezien of gehoord worden kan lichamelijke en geestelijke problemen geven.

Ieder mens heeft zijn eigen rouwbeleving. Verdriet kan zo overweldigend zijn, dat het moeite kost om de draad van het leven op te pakken. Ik bied je een invoelend luisterend oor en kan je met mijn jarenlange praktijkervaring als rouwbegeleider en als ervaringsdeskundige handvatten geven hoe je met rouw en verdriet en je omgeving om kunt gaan. 

© Wilma Luyke 2020 | Alfaweb